Fotobehang maakt van elke wand een eye catcher!

Een prachtig uitzicht over zee. De skyline van uw favoriete stad. Of misschien wel een foto waar het hele gezin levensgroot opstaat. Met fotobehang kunt u van elke wand in uw huis een echte eye catcher maken.

Fotobehang met bloemen achter grijze bank

Fotobehang is als trend niet meer weg te denken. Steeds meer mensen genieten thuis van beroemde skylines, oogverblindende zonsondergangen, kunstwerken of levensgrote familiefoto's. Maar welke soorten fotobehang zijn er? En waar moet u op letten als u fotobehang koopt?

Behangpapier of vliesbehang
Er zijn twee soorten fotobehang. De eerste wordt gemaakt op basis van behangpapier, de tweede maakt gebruik van vliesbehang. Voordeel van de laatste variant is dat vliesbehang niet krimpt en ook geen blazen zal vertonen. Nadeel is dat het meer kost, tot wel drie keer de prijs van ‘gewoon’ behang.

Enorme keuze
Als u een wand wilt verfraaien met fotobehang, kunt u kiezen uit een enorme hoeveelheid prints. Maar u kunt ook een eigen foto gebruiken. Dat kan zoals gezegd een familiefoto zijn, maar bijvoorbeeld ook een (vakantie)foto van een prachtig uitzicht. Een derde mogelijkheid die u heeft, is om een foto te kopen bij een stockfotobureau en deze te gebruiken voor uw fotobehang.

Resolutie
Als u zelf de foto aanlevert, moet deze wel voldoende pixels oftewel resolutie hebben. Zo niet, dan wordt de afbeelding ‘blokkerig’ en onscherp. Experts adviseren minimaal 800 pixels per meter fotobehang. Als de muur 4 meter breed is breed is en 2,5 meter hoog, dan moet de foto dus minimaal 3200 bij 2000 pixels hebben. Let hier ook op als u een stockfoto wilt gebruiken. Uiteraard geldt: hoe beter de kwaliteit van de foto, hoe scherper het behang op de muur wordt.

Veel aanbieders
Er zijn in de afgelopen jaren steeds meer aanbieders gekomen waar u fotobehang kunt bestellen of op maat kunt laten maken. De prijzen beginnen meestal bij ongeveer € 15 per vierkante meter. Sommige aanbieders kunnen het behang desgewenst ook voor u plaatsen. Voor meer informatie kijkt u op de website van de door u gekozen leverancier

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.