Hoe allrisk is een allrisk inboedelverzekering?

Een allrisk inboedelverzekering dekt schade aan al uw spullen die niet aan uw huis vastzitten, zou je denken. Merkwaardig genoeg gaat dat lang niet altijd op.

Een mobiele telefoon die op de stenen kapot valt
Nieuws
Datum: 19-08-2021

Met name elektronica is vaak niet of slechts deels verzekerd op een inboedelverzekering. Mede door de hoge schadelast halen verzekeraars dergelijke apparaten steeds vaker uit de standaarddekking. Ook bij allriskverzekeringen!

Thuiswerken

Een en ander blijkt uit onderzoek van onafhankelijk bureau Moneyview. Zo is val- en stootschade aan mobiele elektronica bij tien van de ruim dertig allriskverzekeringen niet gedekt.

Zes van de 53 onderzochte inboedelverzekeringen bieden zelfs helemaal geen dekking voor uw laptop, tablet of mobiele telefoon. Terwijl dekking voor die apparaten relevanter is dan ooit, in deze tijd waarin we meer thuiswerken.

Aanvullende dekking of overstappen?

Wel bieden de meeste verzekeraars de mogelijkheid om elektronica via een aanvullende dekking te verzekeren. Hiervoor betaalt u – uiteraard – ook aanvullende premie. Afhankelijk van uw bezittingen en uw wensen kan het daardoor interessant zijn om over te stappen naar een andere inboedelverzekering.

Meer informatie

Twijfelt u of uw kostbare elektronica wel voldoende is verzekerd? Wilt u weten of het voor u interessant is om over te stappen? Neem dan gerust even contact met ons op. We zoeken het graag voor u uit.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.